Masini de spalat - Intrebari frecvente

De multe ori inainte de a apela la un tehnician specializat pentru a rezolva problemele care pot aparea in utilizarea unei masini de spalat, este bine sa verificati cateva aspecte pe care le puteti rezolva singuri, urmand cativa pasi simpli. 

 

Care sunt deci cele mai frecvente probleme care pot aparea in utilizarea unei masini de spalat?

 

Masina mea de spalat are o garantie extinsa. De ce trebuie totusi sa platesc reparatia in aceasta perioada?

 

Exista o multime de clauze atat in certificatele de garantie standard cat si in cele extinse. Probleme de genul blocarii  pompei de evacuare sau a filtrelor, instalarea incorecta, utilizarea defectuoasa si orice alta problema care a aparut din alte motive si nu pentru ca una din piese a cedat nu vor fi acoperite de certificatul de garantie. In acelasi timp trebuie sa stii atunci cand incerci sa repari un produs care are garantie extinsa ca de multe ori garantia se refera doar la anumite piese ale produsului – de exemplu daca ai cumparat o masina de spalat care ofera garantie de 10 ani pentru tambur, doar tamburul masinii de spalat va fi inlocuit  dar nu vei beneficia de gratuitate daca doresti sa inlocuiesti pompa de evacuare.

 

De ce uneori rufele mele sunt foarte calde la finalul ciclului de stoarcere ?

 

In mod normal o verificare simpla te va ajuta sa identifici cauza acestei probleme. Cele doua furtune de alimentare cu apa pozitionate in spatele masinii de spalat sunt probabil instalate invers. De obicei majoritatea masinilor de spalat incarca apa rece in timpul ciclului de clatire. Daca cele doua furtune sunt insa inversate, masina va incarca apa calda. Daca sunt corect instalate, verificati daca robinetele sunt corect instalate. Uneori cei care au instalat robinetele au gresit. Daca totul este corect si totusi problema persista, va trebui sa apelati la un centru de service.

 

De ce masina mea de spalat este plina cu apa chiar daca ciclul de spalare s-a incheiat?

 

Daca masina de spalat are un filtru de evacuare ( si in mod normal ar trebui sa aiba) verificati daca acesta nu este blocat cu obiecte care sa impiedice fluxul de apa. Daca nu stiti unde se afla acest filtru verificati manualul de instructiuni pentru a fi siguri ca nu demontati inutil masina de spalat.

 

Cum verific filtrul masinii de spalat?

 

In primul rand asigurati-va ca masina are filtru. Nu toti producatorii instaleaza filtre masinilor de spalat. 99% dintre cei care insa o fac, il pozitioneaza in partea inferioara in dreapta sau stanga, in spatele masinii de spalat. Acesta este acoperit cu un capac de plastic si va trebui sa il invartiti in sensul invers al acelor de ceasornic sa trageti pentru a-l debloca. Cel mai singur este sa consultati manualul masinii dar daca nu il mai aveti incercati sa il identificati si apoi sa il deschideti cu grija.

Daca aveti o masina de spalat incastrata in mobila de bucatarie, aceasta operatiune trebuie efectuata doar de catre un tehnician de service. 

Atentie!! Daca masina este inca plina cu apa, deblocarea filtrului va elibera apa si veti avea podeaua inundata cu apa in cateva secunde. Cel mai bine este sa incercati sa deschideti inainte hubloul masinii, sa scoateti apa si abia apoi sa curatati filtrul. Oricum este indicat sa aveti un mop la indemana!

 

De ce masina mea de spalat se opreste uneori chiar inaintea ciclului de stoarcere ?

 

Daca aveti o masina de spalat care are functia de amanare a stoarcerii, este posibil sa fi apasat din greseala acest buton. Este posibil sa aveti o masina de spalat care are si un program de spalare fara stoarcere ( creat pentru a proteja tesaturile delicate). O alta cauza poate fi faptul ca masina de spalat nu a eliminat toata apa ( vezi mai sus care pot fi cauzele) si atunci nu va incepe ciclul de stoarcere.

 

In cazul masinii mele de spalat vechi puteam vedea apa prin hubloul acesteia. De ce nu vad apa si la masina mea cea noua?

 

Majoritatea masinilor noi de spalat sunt create pentru a proteja mediul. Astfel programele de spalare sunt mai eficiente, rotatiile sunt adaptate tipului de material si gradului de murdarire si astel ele nu mai necesita atat de multa apa pentru spalare. Masina de spalat va consuma nu doar mai putina apa ci si mai putina energie pentru ca nu va mai incalzi cantitati mari de apa.

Ghid de cumparaturi din categoria Masini de spalat

Comentarii

Din aceeasi categorie

Despre viteza de centrifugare Despre viteza de centrifugare

Cum sa alegi o masina de spalat

Ce mai este nou? Masini de spalat cu aburi sau super elegante Ce mai este nou? Masini de spalat cu aburi sau super elegante

Masini de spalat inteligente sau cu design inovator

Te ajutam sa alegi

Ajuta-ma sa aleg »